Masterclass de vioară cu Emilian Piedicuţă

11298612_xxl

În perioada 5 – 15 octombrie 2015, tineri violonişti români şi de peste hotare vor avea oportunitatea de a participa la un curs de măiestrie susţinut de violonistul Emilian Piedicuţă. Pe durata cursurilor, participanţii vor beneficia de corepetitor – pianista Eliza Puchianu, şi vor avea oportunitatea unei apariţii scenice în cadrul masterclass-ului, în două concerte la finalul cursului.

Acesta este al treilea masterclass pe care maestrul Emilan Piedicuţă îl susţine în Bucureşti, primele două, în anul 2013 şi 2014, fiind oferite gratuit cursanţilor. În urma Masterclass-ului, dar şi prin strădania profesorilor de specialitate din unităţile de învăţământ pe care le urmează, tinerii artişti au obţinut numeroase premii la concursurile naţionale la care au participat.

Atât masterclass-ul, cât şi concertele se vor desfăşura la sediul Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” din strada Gutenberg Johann, nr. 19, sector 5, Bucureşti.

Intrarea la concertele sustinute de participanti este liberă.

DESCARCĂ AICI FORMULARUL DE INSCRIERE LA MASTERCLASS

Despre Emilian Piedicuţă

Violonistul Emilian Piedicuţă a studiat vioara la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. După ce şi-a început activitatea în Capitală, în calitate de concertmaestru la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”, în anul 1981 s-a stabilit în Germania, unde a colaborat cu orchestre precum Symphoniker Hofer, Württembergische Reutlingen Philharmonie şi Filarmonica Duisburg. Din anul 1987, Emilian Piedicuţă este concertmaestru al Orchestrei Simfonice din Düsseldorf. Până în 2002, el a fost membru al cvartetului „Orpheus”, cu care a câştigat mai multe premii, la Roma, München şi Osaka şi care a întreprins turnee în Europa, America şi Extremul Orient.

Emilian Piedicuţă a studiat şi dirijatul, cu maeştri precum Hans Wallat (cu care a luat timp de cinci ani lecţii particulare), cu Salvador Mas Conde (în Austria) şi cu Jorma Panula (în Germania). Frecvent, el colaborează cu orchestre din România, dirijând la Sibiu, Satu-Mare, Râmnicu Vâlcea, Târgu Mureş, dar şi cu Orchestra de Cameră Folkwang Essen şi orchestra Conservatorului din Wuppertal.

Eliza Puchianu

Eliza Puchianu a absolvit Royal Irish Academy of Music, Dublin, Irlanda, cu First Class Honorous şi a obţinut în cadrul aceleiaşi instituţii Diploma în Teaching Music and Performance, la clasa profesorului Reamonn Keary. Cea mai recentă apariţie publică a sa a fost ca solistă cu orchestra la National Concert Hall, Dublin,Irlanda, alături de dirijorul James Cavanagh.

Activitatea sa europeană numără recitaluri în Paris la Ambasada României, la Centrul Cultural din Padova, Italia; Centrul Militar din Veneţia, Italia; Asociaţia Wagner, Insulele Canare, Spania; Palatul Palffy, Bratislava, Slovacia; Wiener-Meisterkurse,Viena, Austria.