Despre noi

Fundaţia OVI este o organizaţie nonguvernamentală şi nonprofit, înfiinţată în anul 2011 la iniţiativa avocatului Ovidiu Ioan Dumitru, cu scopul de a contribui la dezvoltarea comunităţii locale prin sprijinirea şi promovarea excelenţei în educaţie, cultură. Ulterior, fundaţia şi-a dezvoltat programele şi, în prezent, coordonează şi implementează în Bucureşti şi în provincie o serie de programe şi proiecte axate pe educaţie, sport, dezvoltare socială şi sănătate.

Valori

Suntem conştienţi că multe dintre problemele, nevoile şi provocările cu care oamenii se confruntă în prezent depind, în principal, de mediul în care trăiesc. Capacitatea unei persoane de a înlătura aceste probleme este împiedicată fie de lipsa de informaţii şi de iniţiativă, fie de imposibilitatea/neputinţa de a beneficia de oportunităţi educaţionale. Acesta este principalul motiv pentru care Fundaţia OVI şi-a propus să dezvolte noi perspective pentru copii, tineri şi adulţi şi să le faciliteze accesul la oferte educaţionale cât mai variate, dar totodată să ajute la elaborarea unui program educaţional acolo unde acesta nu există.

Prin programele sale, Fundaţia  OVI susţine orice efort de transformare educaţională şi socială şi a comunităţilor, ori de implementare a unui proiect dedicat strict unei comunităţi. În acest scop, Fundaţia  OVI susţine proiecte prin care se urmăreşte dezvoltarea vieţii culturale a unei comunităţi, proiecte educaţionale semnificative şi de durată sau activităţi în scopul dezvoltării personale a indivizilor. Şi aceasta deoarece activităţile centrate pe cultură şi educaţie contribuie la o evoluţie susţinută în stimularea şi mobilizarea indivizilor, precum şi în sănătatea şi productivitatea unei comunităţi.

Obiective

În viziunea Fundaţiei OVI, pentru ca un individ să progreseze are nevoie de acces la cât mai multe oportunităţi educaţionale şi sportive, încredere în sine, acces pe piaţa muncii şi la servicii medicale de calitate, un mediu propice propriei dezvoltări, precum şi şansa de a participa şi de a se implica în evenimente culturale, sportive şi sociale. Drept urmare, Fundaţia  OVI susţine proiectele care urmăresc aceste obiective cu scop educaţional, cultural şi sportiv.

În prezent, activitatea fundaţiei se desfăşoară în directă colaborare cu autorităţile locale, precum şi cu organismele private care activează în domeniul cultural, educaţional şi social.