Educația pentru toți

De la înfiinţarea Fundaţiei OVI, educaţia a reprezentat şi reprezintă în continuare o prioritate în derularea tuturor programelor noastre. În viziunea noastră, educaţia este unul dintre principalii piloni care stă la baza obiectivelor şi valorilor fundaţiei. Credem în puterea educaţiei de a transforma un individ, de a influenţa o comunitate, de a schimba în bine o societate. În actuala lume globalizată, importanţa educaţiei nu poate fi neglijată, ea joacă un rol crucial în formarea personalităţii şi caracterului unui om şi este esenţială pentru îmbunătăţirea dezvoltării sociale şi economice a unei naţiuni, o persoană educată fiind cea mai importantă resursă a lumii.

Prin programul „Educaţia pentru toţi”, fundaţia susţine iniţiative ce promovează excelenţa în educaţie şi acţiuni ce oferă tinerilor oportunităţi de studiu, din convingerea că o educaţie aleasă, de calitate şi continuă are un impact enorm asupra societăţii. În actuala societate bazată tot mai mult pe competitivitate, importanţa şi necesitatea unei educaţii de calitate cresc de la un an la altul, dar totodată cresc şi greutăţile şi obstacolele financiare pe care un student român trebuie să le depăşească pentru a-şi completa studiile. Pentru studenţii care doresc să-şi continue studiile ori să se perfecţioneze, bursele în bani devin din ce în ce mai importante, pentru mulţi dintre ei acestea fiind singura şansă de a avea acces la cursuri de specializare. Este principalul motiv pentru care am iniţiat în anul 2009 proiectul „Învăţare continuă – Oportunităţi nelimitate”, pentru a încuraja perfecţionarea personală şi pentru a ajuta studenţii să obţină o educaţie cât mai bună. Prin acest proiect, fundaţia oferă studenţilor cu rezultate meritorii burse de merit, care le permit acestora să participe la programe naţionale şi internaţionale.

Pentru Fundaţia OVI acest demers a fost doar începutul, în următorii am dezvoltat mai multe proiecte, ce au permis tinerilor să-şi continue proiectele extracurriculare (Casa PRISPA – proiect al studenţilor şi masteranzilor de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Naţională de Arte), să participe la masterclass-uri sau şi workshop-uri internaţionale sau să se înscrie la concursuri de interpretare naţionale, cu scopul de a-şi perfecţiona repertoriul (Fundaţia OVI este principalul susţinător al Concursului Naţional „Victor Giuleanu”, iar în 2012 s-a alăturat şi Festivalului de Pian, desfăşurat la Topoloveni, judeţul Argeş).