Sănătate pentru toți

Una dintre componentele pe care Fundaţia OID îşi axează activitatea este sănătatea, iar proiectele incluse în programul „Sănătate pentru toţi” sunt împărţite în două categorii: susţinerea acelor proiecte ce încurajează practicarea unui sport şi implicarea în cazuri umanitare.

Prima categorie de proiecte vizează educaţia sportivă şi practicarea unui sport, „materie” care, în ultimii ani, a devenit tot mai neglijată de către copii, precum şi de către părinţi şi profesori. Totuşi, nu putem nega latura financiară a practicării unui sport, costurile echipamentelor, costurile antrenamentelor ori ale deplasărilor şi cantonamentelor. De multe ori, din cauza costurilor ridicate, părinţii îşi retrag copii din cluburile sportive, iar consecinţa firească este că în scurt timp copii îşi pierd interesul pentru practicarea unui sport.
În acest context, Fundaţia OID a devenit partener al „Şcolii de Fotbal Constantin Dumitru” de la Piteşti, unde susţine proiecte ce vin în ajutorul atât al părinţilor (ne asumăm cheltuielile antrenamentelor, ale echipamentelor şi ale participărilor la concursuri), cât şi al copiilor interesaţi de practicarea unui sport (le asigurăm celor înscrişi un cadru profesionist pentru antrenamente şi competiţii în Piteşti).

O altă componentă a programului „Sănătatea pentru toţi” este implicarea fundaţiei în cazurile umanitare. Până în prezent, Fundaţia OID a acceptat cazurile care necesitau intervenţii medicale complexe şi costisitoare, cazuri extreme în care un ajutor financiar era urgent, necesar şi vital.